Peraduan Malaysia Top Blogger - Contest Malaysia Top Blogger

Sebenarnya tujuan contest ni adalah utk melihat blog manakah yang paling popular yang berdaftar di website ini. Jadi kepada semua blogger Malaysia amat di alu-alukan untuk menyertai contest ni. Semua warganegara Malaysia yang mempunyai blog dibenarkan untuk menyertai contest unik ini.

Tarikh tutup peraduan 29 February 2012 (12 Tengah Malam)

Pemenang akan menerima hadiah wang tunai ke Akaun Paypal iaitu sebanyak USD$30 + USD$20
Kalau tiada akaun Paypal, Anda akn dibayar menggunakan bank tempatan mengikut tukaran ke ringgit Malaysia. Harap Maklum


Berikut adalah Flowchart mengenai contest ini. Harap dapat membantu. Sila klik gambar untuk paparan yang lebih besar.

Sila baca dan ikuti langkah di bawah dengan teliti untuk melayakkan anda memenangi peraduan ini.

  • Syarat penyertaan. Anda mesti lakukan semua di bawah jadi follower, like page fb, dan subsribe feed di blog ni. Anda juga Mestilah meletakkan banner yg di sediakan di blog anda samada sidebar atau pun dalam post sepanjang peraduan ini berlangsung.

Enter your email address:Dan akhir sekali diwajibkan memasukkan banner ini ke dalam blog anda. Samada di post@ di sidebar, terpulang pada masing2. Banner size besar@ Size Kecik.

Copy code di bawah ke dalam blog (banner besar)Apabila semua sudah selesai anda hendaklah mendaftarkan blog anda ke dalam site ini. Hanya isi borang mengenai maklumat blog anda. Sistem kami akan segera  membuat post berkaitan  blog anda kedalam website ini.

                                              Clik untuk Isi Borang DisiniSistem akan membuat post berkaitan blog yang anda kirim sebentar tadi. anda bolehla promote kepada kawan2 anda untuk like  post tersebut. Boleh guna fb, twitter @ Google +.

Syarat utama untuk melayakkan anda menang peraduan ini ialah, anda harus dapatkan seberapa banyak fb like, google+ atau tweet di dalam post berkaitan blog anda. Ingat, blog yang mempunyai jumlah sokongan tertinggi samada fb like, tweet atau Google + akan di kira sebagai pemenang.Dah selesai. Akhir sekali sila reply di page di bawah untuk memaklumkan kepada kami yang anda telah mengikut segala syarat di atas. Nama anda akan dimasukkan sebagai peserta. Hanya peserta yang ada disitu layak untuk memenangi hadiah. Sebarang soalan boleh juga di ajukan di situ. Harap maklum.


Reply Disini
ops, ada penambahan hadiah, wang tunai ke dalam Akaun Paypal sebanyak USD$20 
(kepada blogger yang memberikan pengunjung unik  tertinggi ke site ini. Pemilihan pemenang adalah berdasarkan stat dari Google Analytic. Harap Maklum.)Jadi jumlah hadiah untuk Peraduan Paypal Giveaway  ini telah berubah

USD$30 + USD$20

Akhir kata, TGS ingin mengucapkan terima kasih dan selamat maju jaya kepada semua blogger yang ingin menyertai Peraduan ini. Di harapkan contest yang julung kali ini mendapat sambutan dari semua blogger di Malaysia. InsyaAllah kalau dapat sambutan yang best untuk kali pertama, pihak kami akan membuat peraduan yang lain di bulan2 yang akan datang. Sekian terima kasih.


p/s:- Kepada yang belum ada Akaun Paypal, daftar segera Akaun Paypal. Anda tak rugi pun sebab Blogger boleh duit dengan Paypal.

 

© 2011 Malaysia Top Blogger - Designed by Mukund | ToS | Privacy Policy | Sitemap