Friday, February 10, 2012

Cara nak bagi blog anda di index di Search Engines

Saya ingin kongsikan mengenai cara paling mudah untuk mempercepatkan masa blog anda di index di Search Engine. Selalunya teknik ini akan berkesan selepas 2 jam. Kita selalu buat blog, tapi kadangkala blog yang kita baru bina tu belum di index di search engine. Bagaimana cara nak tau blog kita di index di search engine atau tak?


Caranya mudah je masukkan di search engine, samada Google, Yahoo atau Bing.
site:alamat blog anda.

contohnya;




Kalau ada result tu maksudnya blog anda dah di index, bagi kebanyakan blog yang baru di bina, blog tu pasti akan belum di index sebab ia masih baru dan belum ada post lagi. Kadang-kadang 2-3 hari baru blog baru tu akan di index. Tapi kali ni saya nak share cara untuk mempercepatkan blog anda di index, lebih kurang hanya 2jam sahaja.

Caranya mudah, buat backlinks di website-website yang terkenal. Anda boleh guna tools backlink ke lebih 100 website

layari http://www.official.my/freebacklinks.php untuk mempercepatkan blog baru anda di index di search engine. Cara ini amat berkesan. Pastikan anda dah buat beberapa post sebelum guna free backlink ini.
Selamat mencuba.

free backlinks, search engine

 

© 2011 Malaysia Top Blogger - Designed by Mukund | ToS | Privacy Policy | Sitemap